VIGYÁZAT: A STRESSZ HIZLAL

Hizlal a stressz és az éjjeli műszak | BorsOnline

Alig eszem mégis hízok”- panaszolják sokan ” Na persze” gondoljuk kajánul, ez a zugevők szokásos mentegetőzése. Pedig a jelenség létezik, több oka is lehet. Mi most a stressz hizlaló hatását járjuk körül.

Az elhízás és a stressz összefüggéseit vizsgáló kutatások megállapították, hogy a magas stressz-szintet mutatók főként az édes zsíros, azaz nagy energiatartalmú ételekből fogyasztottak többet. Számos vizsgálat próbálta igazolni, hogy stressz hatására az emberek többet esznek, és ezért híznak el. Valójában ez csak részben igaz. Úgy tűnik valójában személyiségfüggő, ki eszik stressz hatására többet ,és ki éppen kevesebbet. STRESSZ hatására az emberek valóban elhíznak! A fokozott szorongáshajlam hatását kutató Finn ikervizsgálatban a 6.év végére a szorongók jelentős túlsúlyra tettek szert. A követés 15. évének végére azonban a szorongók közti súlykülönbség eltűnt.

,Mit tegyen az, aki folyamatosan stresszben él. A mindennapi stressz a világ észlelési módjából, s nem feltétlen a dolgok állásából fakad: Amit biztos megtehetünk: ha a világon nem is,de saját hozzáállásunkon biztosan változtathatunk.

A stressz hizlal? | nlc