D-VITAMIN HIÁNY: Ezekre a jelekre, tünetekre érdemes figyelned!

D-vitamin-hiány: mindenki érintett? | Kaposvár Most.hu

A D vitamin egy rendkívül fontos vitamin, ami nagy hatással van az egész szervezetre. Más vitaminokkal ellentétben hormonként működik és így a tested minden sejtjére hatással van. A D vitamint a test alapvetően koleszterinből állítja elő a napfény hatására, de bizonyos élelmiszerekben is megtalálható. Az ajánlott napi bevitel általában 400-800 NE között van, de a legtöbb szakértő ennél jóval többet javasol a hiány elkerülésének érdekében.

A legtöbb ember észre sem veszi, hogy vitaminhiánya, mivel a tünetek általában enyhék. felsorolom,mik lehetnek ezek a tünetek.

1,Kimerültség,fáradság, gyakori megfázás, influenza. 2, Csont-és hátfájás. 3,Depressziós hangulat. 4,Sebgyógyulás károsodása,műtéti sebek vagy sérülések utáni lassú gyógyulás szintén lehet. 5,Csontvesztés, a D vitamin döntő szerepet játszik a kálcium felszívódásában, és a csontanyag cserében. 6, Hajhullás, a nők hajhullása összefügg az alacsony D -vitamin szinttel. 7,izomfájdalom, az izomfájdalom okait gyakran nehéz pontosan meghatározni. Néhány bizonyíték arra utal, hogy a D-vitamin hiány az izomfájdalmak lehetséges oka lehet a gyermekeknél és a felnőtteknél egyaránt.

Tpllkozs szempontjai ids korban Dr Csszr Tams Zala