MAGNÉZUIM- 2.RÉSZ

1×1 Vitaday Magnézium 250 mg filmtabletta 100x – Vitaplus Gyógyszergyártó  Kft

A MAGNÉZIUM:

Természetes nyugtató, ellazító hatása révén segíti a nyugodt, pihentető alvást.

Oldja az ideges feszültséget.

A magnézium az egyik leghasznosabb székletlazító, széklet-szabályozó anyag. Ezt régóta tudjuk. Talán fellelhetőek még azok a régi,bevált de mára már sajnos háttérbe szorult hashajtók, amelyek a magnézium ezen természetes hatását aknázzák ki. Nagy adag magnézium természetesen a széklet nemkívánatos lazulását, hígabb székletet, esetleg hasmenést is okozhat. Abban az esetben,ha ez bekövetkezik, egyszerűen csökkenteni kell az adagját. Nincs más teendő. Amint a magnézium felesleg kiürült a bélből, a hasmenés megszűnik. Ez nem mellékhatás, hanem a túl nagy adag által kiváltott túlzott hatás.

A MAGNÉZIUM ELÉGTELEN MENNYISÉGÉNEK VAGY HIÁNYÁNAK ISMERTEBB TÜNETEI:

Szív koszorúér görcse.

NŐ a szívizominfarktus gyakorisága, szívritmuszavar, lehangoltság depresszió,levertség bágyadtság,a koncentrálóképesség zavara, idegesség, feszültség, szorongás, alvászavar, túlzottan élénk reflexek, izomgörcsök, lábikragörcs, méhizom görcsök, émelygés ,hányás.

És természetesen mindaz, ami a fentebb felsorolt jótékony hatások gyengüléséből vagy kieséséből fakad, de amelyeket nehezebb konkrétan csak a magnézium hiányával azonosítani.