VITAMINOK A KUTYA SZÁMÁRA

Panzi Multivitamin Tabletta kutyáknak 100db - vitaminkészítmény kutyáknak -  20% kedvezmény

A kutyáknak ugyanúgy kellenek a vitaminok, mint az embereknek. Az ő igényik természetesen nem ugyanolyanok, mint a mieink, de nekik is szükségük van az összes tápanyagra. A fehérjék nélkülözhetetlenek a kutya növekedéséhez és a szervezete fenntartásához. A biológiailag értékes fehérjéket tartalmazó táplálékok a legjobbak.Ilyenek: a tojás,a hús,a hal,a szójabab, a tej,és az élesztő. Ha tojást akar adni a kutyájának, főzve adja.A nyers tojásban egy avidin nevű fehérje van, amely megköti a biotint, és igy megakadályozza, hogy felszívódhasson. Bár a tej jó a kutyának, gyakran okoz hasmenést, ezért joghurtot vagy túrót ajánlok helyette. A szénhidrátot a kutya energia nyerésére hasznosítja. 50-60%-ánál több szénhidrátot ne kapjon.

A zsírok képezik a legtöményebb energiaforrást, azonkívül a nélkülözhetetlen zsírsavakat is biztosítják az egészséges bőr és szőrzet fenntartásához.

A kutya eledele 1,2:1arányban tartalmazzon kálciumot ,és foszfort. Elegendő D- vitaminra is szüksége van, e két elem megfelelő felszívódásához.

Ha sörélesztőt kever a kutya eledelébe, ez segít elűzni a bolhákat. A bolhák nem szeretik az olyan kutya szagát, amelyik élesztőt evett.

Az E-vitamin a kutyáknál, legjobb állat vitamin, állat vitamin szükséglete

https://allatvitaminok.com/wp-content/uploads/2018/05/E-vitamin.jpg