TUDATOSÍTSD AZ ÉRZÉSEIDET!

1.RÉSZ

A pozitív gondolkodás álságos csapdája

MOST EGY PILLANATRA hunyd be a szemed, vegyél néhány mély lélegzetet, és a figyelmedet fordítsd a tested központja felé (a szíved magasságában).Semmi mást ne tegyél, egyszerűen csak figyelj. Figyeld meg, hogy milyen érzés van benned ebben a pillanatban. Kellemes vagy kellemetlen? Örömteli vagy feszült? Laza vagy görcsös? Semmi mást ne tegyél csak, figyelj. Ha kellemetlen érzések vannak benned, akkor ne akard azonnal megszüntetni ezt az állapotot, mert ez csak újabb görcsöket okoz benned, ami tovább növeli az érzéseket.

MIUTÁN KINYITOTTAD A SZEMED, kérlek vegyél magad elé egy füzetet vagy papírt, és írd le a benned lévő általános érzéseket. Tedd szokásoddá, hogy mindennap legalább 5 percet annak szentelsz, hogy megfigyeld, hogy milyen érzések kavarognak benned, anélkül, hogy lásd, milyen változáson mész keresztül.

ENNEK A FIGYELÉSNEK AZ A CÉLJA, hogy tudatosítsd magadban az érzelmi állapotodat, ami önmagában is képes változást el indítani. Ha azt veszed észre, hogy általában kellemetlen érzések vannak benned- feszültség, görcs, félelem vagy aggodalom-, akkor a figyelmed segítségével elindul egyfajta érzelmi megtisztulási folyamat, szinte önkéntelenül, anélkül, hogy akaratlagosan bármit tenned kéne ennek érdekében.

foly.köv.