ORVOSI SZÉKFŰ (KAMILLA)

Orvosi székfű  (Kamilla) - 3200 magok - Matricaria chamomilla

HA A KAMILLÁT be kell mutatnunk akkor szükséges elmondanunk, hogy ez az egyik legfontosabb gyógynövény, amelyet már a régi egyiptomiak használtak. Állítólag emlékeztette őket a Napra. 

SZERÉNY GYÓGYNÖVÉNY, amelyet bárhol romok között is megtalál, nagy erőt rejteget magában. Ismerik a nagyanyáink, füvesasszonyok, de a gyógyszeripar is. A KAMILLA illatos virágait több száz éve használják teakészítéshez, borogatásként, öblögetéshez vagy kenőcsökbe. A KAMILLA illatát elsősorban a kisgyermekek anyukái képzelik el. De mindenki ismeri, aki már volt megfázva vagy emésztési rendellenességgel küzdött.

MILYEN IZŰ a kamilla?- nem könnyű leírni. Egyszerűen KAMILLÁS. Az enyhe keserűség hozzá tartozik, másrészt finom illatú. Az infúzió halvány sárgás-zöld színű és jellegzetesen gyógynövény illatú.

A KAMILLAVIRÁGOKAT májustól szeptemberig gyűjtik száraz napokon, mielőtt száradni kezdenek. A szára nem lehet hosszabb, mint 2 cm. A szárítás az árnyékban történik, a hőmérséklet nem haladhatja meg a 40 fokot-ot. A szárítás során nem ajánlott forgatni, mert nagyon törékeny.

A KAMILLA számos helyi nevet kapott – orvosi székfű, pipitér, anyafű, szikfű,szüzekanyja vagy bubulyka. TÁROLJA SZÁRAZ, ÉS SÖTÉT HELYEN.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ:

ÖNTSE LE A KAMILLÁT , forró vízzel 1teáskanál 2,5 dl arányában.

TEÁSKANNÁBA való készítéskor adjon 1-2 teáskanállal, ÁZTATÁSI IDŐ 15 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

AZ AJÁNLOTT ADAG 3 CSÉSZE NAPONTA. IGYA ÉTKEZÉS UTÁN.

LEHETŐLEG ÍZESÍTÉS NÉLKÜL.

kamilla tea - bulkshop