NŐK,NŐK,NŐK……. Miért sokkal jobb velük,mint nélkülük?? 1.rész.

Képtalálatok a következőre: nők

Mindnyájan tudjuk, hogy minden nagyformátumú férfi mellett/ mögött állt egy támogató asszony.Elég, ha tanulmányozzuk néhány híres férfi élettörténetét. Életük felívelő szakaszában, majd a csúcson, mindig volt női támogatójuk. Azonban a társkapcsolatukban bekövetkező változás vagy válság, sokszor a bukásukhoz is hozzájárult. Tapasztalat szerint nem árt,ha a férfiak mellett egy megfelelő társ van, de vajon mi lehet az oka ennek??

Hát nézzük: KEZDJÜK AZ ELEJÉN, A ViLÁG TEREMTÉSÉNÉL. A 7.pihenö nap után Isten kettészakitotta az embert. Az embert akit a saját hasonlatosságára teremtett, hogy uralkodjék a világ felett. Nos ez az ember a kettészakitás után lett férfivá, és nővé,mégis uralkodni a világ felett csak 6.napi teremtett ember tud, aki sem nem férfi, se nem nő, hanem a kettő közössége: a teljesség. Abból ahogyan ezt mi, magyarok nevezzük, jól látszik az igazsága: adott a házasságban egy férj= fél, akinek egy fele- sége van. A két fél együtt egy egész. Ebben az esetben igaza van a kisfiúnak is, aki azt mondta a tanárnőjének: az egy több mint a kettő .

AZ BIZTOS,hogy a mondás szerint, mely szerint a nőket nem megérteni, hanem szeretni kell”, igaz. De honnan ered ez a gondolat? Szerintem onnan, hogy a férfiak rájöttek: a nők teljesen másképp godolkodnak és működnek, mint ők. Jó haver,férfi értelemben vett barát sohasem lesz belőlük.

AZ ÉVEZREDEK SORÁN kialakult helyzetek meghatározták, ki miben jó, ki mihez ért. A férfi egyszerre egy dologra tud figyelni, és erre az egy témára figyelve jól koncentrál. A nő ezzel szemben sok dologra is képes odafigyelni. Mi következik ebből ? A férfi figyelme egyirányú. A nő figyelme sok irányú . a nő a jelen pillanatot jobban feltudja mérni, hiszen az adott esetben, az adott időben több mindenre felfigyel, igy az általa alkotott kép teljesebb. A férfi aki egy témában jobban elmélyül, hosszútávon képes jobban gondolkodni, nem a pillanatnyi helyzet felismerésében..Ebböl fakadóan ismereteiben könnyen egyoldalúvá válik. Ennek elkerülésében segitheti őt a nő , aki az adott pillanatban több mindent észrevesz.

foly,következik