MI A KÜLÖNBSÉG A lelkesedés és a szenvedély között?

Rome, Bridge, View, Italy, Landmark, Architecture

Lelkesedés és szenvedély.A második elképzelhetetlen az első nélkül. Lelkesedés nélkül nincs szenvedély. A SZENVEDÉLYT A LELKESEDÉS ELMÉLYÜLÉSE HOZZA.

ELEINTE CSAK LELKESEDÜNK és ezért cselekszünk,A tettekkel támogatott lelkesedés aztán fellobbantja szívünkben a cél iránti szenvedélyt, a szenvedély tüze pedig emberfeletti tettekre sarkall minket. Igy tudunk csodákat tenni,kivívva ezzel a hitetlenek ámulatát-és sajnos irigységét is.Szenvedéllyel, szenvedélyes hittel lehet igazán nagy tetteket végrehajtani. Tudja ezt mindenki,aki a sikeres cselekedeteket okát kutatja.

A LELKESEDÉSNEK AZONBAN át kell fordulnia a szenvedély mélységébe, különben az eredmény csak fellángolás ,szalmaláng. A lelkesedést még könnyű letörni. A lelkesedés lángját még el lehet fújni . A szenvedély tüze azonban vagy utat talál magának, vagy belülről emészti fel azt,akinek a szívében helyett kapott.

A LELKESEDÉS könnyen és gyorsan megy. Szinte az egyik pillanatról a másikra képesek vagyunk fellelkesülni. Azt is tudjuk, hogy a lelkesedés,ha tett követi, ha sikerekkel jár,akkor könnyen szenvedéllyé válik, ami már szinte elpusztíthatatlan hajtóerőt jelent az adott irányba. A szenvedéllyel már nem lehet mit tenni. Ha egy időre el is fojtható, parazsából bármelyik pillanatban újra tűzre lobbanhat .

MIT KELL TENNÜNK, ha ennek a lehetőségét is megakarjuk gátolni? Hogyan érhetjük el, hogy a szenvedély tüze ki se alakuljon? Igen! Bizony azt kell elérni, hogy a lelkesedés lángja mielőbb kialudjon.Olyan hamar,hogy ne legyen esély a szenvedély kialakulására. De vajon ezt hogyan lehet elérni?

MILYEN DOLGOKÉRT tudsz lelkesedni? Mi az ami lelkesedéssel tölt el ? Állj meg egy pillanatra, és gondold át, mi volt az amiért utoljára lelkesedtél! Mi volt az ,ami mosolyt csalt az arcodra és örömmel töltött el?………folytatása köv.