JÓSLÁS MAGYARKÁRTYÁVAL

Magyar Kártya Jóslás

ÉVA ILONA /Evva Lena di Reirossi HONLAPJA - G-Portál

MAGYAR KÁRTYA lapjaival történő jóslásnak többféle metódusa is van. Választhatunk kirakási módot is, a tarot kártyához hasonlóan, bár ennek nem alakult ki olyan kultúrája mint ott. ÍGY KORLÁTÓZOTTAN van lehetőség arra, hogy szerelemre, párkapcsolatra, munkára, döntésekre, önismeretre részletes elemző kirakást keressünk és használjunk. 

A KIRAKÁSI MÓDOKNÁL jellemzőbb jóslási módszer a magyar kártya paklihoz kapcsolódóan a „kiszámolós”, amikor is tudjuk, hogy az élet mely területére vonatkozóan hányadik kártyával kell foglalkoznunk. Ebben az esetben egyetlen lap ad választ a kérdésünkre, ami elég kevés, illetve egyoldalú információ. 

MAGYAR KÁRTYA KIRAKÁS:

A KIRAKÁS minden esetben azzal kezdődik, hogy kiemeljük a pakliból a jósoltatót kijelölő kártyalapot, amely férfi esetében a piros király, nő esetében pedig a piros felső. 

EZ UTÁN ÖSSZEKEVERJÜK, és ha akarjuk, elemeljük a paklit. 

TÖBBFÉLE KIRAKÁSI mód is létezik, a legegyszerűbb, ha három lapot húzunk, az első a feltett kérdésre igennel válaszol, vagy a mellette szóló érveket sorakoztatja fel, a második az ellene szólókat, a harmadik pedig az események várható alakulását mutatja meg. 

A KÖVETKEZŐ LEHETŐSÉG amikor kiválasztjuk a témát kijelölő kártyát a pakliból (tanulmányozzuk át a magyar kártya lapjainak jelentését), ezt középre rakjuk, majd  kiterítjük a paklit és kihúzunk belőle hat, hét vagy nyolc lapot (ahogy érezzük, hogy mennyire lesz s,és ezeket sorban a kiválasztott lap körül helyezzük el. A jelentésük alapján összeolvassuk,az egész jóslatot.

A CIGÁNYOK JELLEGZETES jóslási módot alkalmaznak a kártya vetése során. Alaposan összekeverik és elemelik a paklit, majd mind a 32 lapot kirakják a következő módon: balról jobbra öt sort képeznek. Az első négy sorba 7 lapot tesznek, az ötödikbe pedig négyet (ezt az egy sort jobbról balra kell tenni!).

MEGKERESIK a kirakott kártyák között a kérdező személyét jelölő kártyát, majd a körülötte található lapokat értelmezik. 

A 13 LAPOS KIRAKÁSBAN úgy kell a kártyákat „húzni”, hogy az 1-5. lapokat mind egyenként alapos keverés után tizenegyedikként választjuk ki a pakliból. A 6-13. lapok kiválasztása ennél egyszerűbb, a következő keverésnél egyszerűen kiszámoljuk a pakliból a 6-13 lapokat.

A KIRAKÁS RENDSZERE nem túl egyszerű: középre tesszük a jósoltató jelölő lapot, majd az alá AZ ELSŐT fölé a másodikat, balra a harmadikat, az egyes alá a negyediket, a személyjelölő lap mellé jobbra az ötödiket, az egyes és ötös közé sugárirányba a hatodikat, az ötös mellé jobbra a hetediket, a kettes és ötös közé sugárirányba a nyolcadikat,  a kettes fölé a kilencediket, a kettes és hármas közé sugárirányba a tizediket, a hármas mellé balra a tizenegyediket, a hármas és egyes közé sugárirányba a tizenkettediket, és legalulra, a négyes alá a tizenharmadikat.

A LAPOK 6-TÓL 13-IG A KÖZEL JÖVŐT 3-TÓL 5-IG A TÁVOLI JÖVŐT MUTATJÁK!!!

Piatnik védjegyes magyar kártya (32 lapos) (1946-ból) - Egyéb régiség |  Galéria Savaria online piactér - Antik, műtárgy, régiség vásárlás és eladás