CIGÁNYKÁRTYA

Cigánykártya Jóslás - Budapest VI. kerület, Teréz krt. - Horoszkóp, Tarot

A JÓSLÁS cigánykártyával ősidőktől fogva a romák időtöltése és fontos foglalatossága volt, jővendőmondásra,kérdések eldöntésére,annak kiszámolására, hogy valaminek eljött-e az ideje. Természetes dolog volt ez náluk, mint a biblia forgatása,ugyanakkor nem beszélhetünk, se függésről, se a kártyavető eltúlzott hatalmáról.Minden családban volt legalább egy “tudó” a kisgyermekek ebbe nőttek bele.

A jóslás kártyával teljes egészében a szimbólumok értésén,ismeretén,olvasásán, és alkalmazásán alapult. az ősi c.kártyákon nem voltak feliratok, csak és kizárólag képek. Annyira Ősi eszköz ez,hogy jóval megelőzte a nyomtatása korát: A jósok saját kezűleg készítették a paklikat. Etnológus kutatok szerint egy-egy ilyen lap akár 600 szimbólumot is tartalmazott, két három lap ősszevetése több milló kombinációt is jelenhetett ezek vonatkozásában. Ezen együtt állások megfejtése ezek szerint valóban intuicíókat,és tiszta érzékeket kívánt.

Sajnos az újkori történet már nem annyira a “kultur” kategóriába tartozik.

Napjaink cigánykártya néven forgalmazott paklijai tulajdonképpen hamisítványok. Akit valóban érdekel az ősi jóslás c.kártyával, az felirat nélküli paklit keressen,aki pedig azt szeretné, hogy amit a praxisában végez jóslást c.kártyával valóban autentikus legyen, az megrajzolja a saját pakliját.

A cigány jósok vonzereje még az volt, hogy kivülről látták a jósoltató társadalmi helyzetét,pozícióját is.

A Cigánykártya őszi jóslata a csillagjegyeknek | Cool.hu