BŐRÁPOLÁS

1-rész

Bőrápolás 40 felett

Testápolásra szükség van, az nem vitás, de a drogériákban és az illatszertárakban kapható krémekből és kenőcsökből minél kevesebbet kenünk a bőrünkre, annál jobb. E készítményektől a bőr pórusai eltömődnek, és légzése nem akadálytalan. A sok krémmel kezelt bőr korán öregszik, és akkor a tulajdonosa még több krémet, kence-fencét használ, és végül úgy néz ki, mintha árarcot viselne. Az is meglehetősen gyakran előfordul, hogy bőrünk allergiás az illatosított krémek és pipereszappanok iránt. A pipereszerek kellemetlenül viszkető kiütéseket, bőrpírt okozhatnak.

Fürdő mosakodáskor, és fürdéskor nem használok sem szappant,sem habfürdőt. A fürdővízbe, mosdóvízbe zsálya,-kakukkfű,-kálmos,-kamilla, fenyőfatűlevél,- kivonatot öntők, és durva felületű mosdószivacsot használok. Zuhanyozni csak tiszta vízzel, szappan nélkül szoktam.

ÉRDES ARCBŐR

Az orbáncfű aranysárga színű virágait palackba szórjuk, és leöntjük annyi olajjal, hogy ellepje. Legalább három héten át meleg helyen tartandó az üveg. Az olaj vörösre színeződik. Tiszta vásznon átszűrjük, a virágból kinyomható nedvet és átnyomogatjuk a vásznon.A kész orbáncfű -olajat kisebb, sötét színű üvegekbe töltjük. Ha naponta bekeni az arcbőrét az olajjal, és enyhén bedörzsöli a bőrbe, rövid idő alatt megszűnik az érdesség.

Folytatása következik.