A GYÓGYSZER

Tudod, hogy egyes gyógyszerek káros hatással vannak a fogakra? - Agident  Service Kft.

GYÓGYSZER: Eredetileg azt jelentette, hogy gyógyító szer. Olyan anyag, amely gyógyulást hoz létre. Helyreállítja az egészséget.Ma már sajnos nem ebben az értelemben használjuk.

A népi bölcsesség szerint”fűben -fában az orvosság” gyógyszereknek elsősorban a természetben előforduló anyagokat kellene tekintenünk. A citromos tea-amennyiben segít leküzdeni a náthát-orvosság azaz gyógyszer.

A gyógyszeripar azonban kisajátította saját maga számára ezt az elnevezést. Fontos tudni arról, hogy a természetben előforduló anyagokat nem lehet szabadalmaztatni, azaz más forgalmazókkal szemben védetté tenni. Például a “C- vitamin” nevet nem lehet kisajátítani, bárki használhatja. A törvény csak arra ad módot, hogy a természetben elő nem forduló újonnan ki fejlesztett”szintetikus” anyagok kapjanak szabadalom általi oltalmat. Így a piaci versenyben azok tesznek szert profitra, akik ilyen mesterséges anyagokat állítanak elő és forgalmaznak.

A manapság gyógyszereknek nevezett, többnyire szintetikus szerek szinte soha nem eredményeznek tényleges gyógyulást. TÖBBNYIRE csak a tünetek mérséklésére vagy elfojtására alkalmasak. A szó szoros értelemben nem gyógyítanak, tehát nem valódi gyógyító szerek.

Pánikbetegség kezelése gyógyszerek nélkül - A pánikbetegség öngyógyítása